Kilpailun johtajan tervehdys

Kilpailun johtajan viime hetken terveisiä

 

Hyvät Elosprintin osallistujat,

Tervetuloa kisaamaan Järvenpään Pajalan-Pöytäalhon maastoihin. Hienoa, että olette ottaneet kutsun vastaan. 

Maasto on tällä kertaa varsin urbaania ja puitteiltaan sprinttisuunnistukselle otollista. Sinne on ratamestari Jukka Kuivalainen sommitellut 45 rastia ja 15 ratavaihtoehtoa palvelemaan 36:a  sarjaa ja 275:a osallistujaa. Kisakeskus on tiivis koulun piha-alue, jossa kaikki toiminnot ovat lähes näköetäisyydellä. Myös lähtöpaiikat ovat tällä kertaa aivan hermokeskuksen tuntumassa.

Kompaktin tapahtumakeskuksen kääntöpuona on se, että terveysturvallisuussääntöjä on syytä noudattaa huolella. Nämä säännöt ilmenevät kilpailuohjeista. Pidetään niistä kiinni, mutta pyritään myös mahdollisimman paljon nauttimaan suunnituskisan yhdessäolosta, keskinäisestä kanssakäymisestä suoritusten jälkipuinteineen.

Itse ratoihin ja suunnistamiseen liittyen haluan tähdenttä muutamia asioita. Ensinnäkin kiellettyjä alueita maastossa on paikoin kuten aina tämän tyylin kisassa. Sanomatta selvää on, että karttaan merkittyjä kieltoalueita noudatetaan tarkoin. Toivottavasti rastivalvojillamme on tänään nolla hylkäysilmoitusta. Joillakin kiinteistöillä on myös tavanomaisia pysyväisluonteisia "läpikulku kielletty"-merkkejä. Mikäli kilpailukartassa kieltoa ei ole, niitä ei tarvitse noudattaa kiinteistökohtaisiin lupiimme perustuen. Rasteja on myös lähekkäin ja rastimääritteiden lukeminen on tässäkin kisassa hyvin tärkeää.

Lopuksi vielä virheralueista ja pensaikkoalueista. Hellekesä on kuihduttanut kasvillisuutta puistoissa ja kiinteistöjen pihoilla. Erityisen huolellinen pitää olla vihreällä värillä merkittyjen kiellettyjen pensaikkojen ja erilaisten istutusten suhteen. Ne saattavat näyttää paikoin hyvinkin läpikuljettavillta, mutta ovat silti normaaliin tapaan kiellettyjä kohteita, mikäli kartta niin kertoo.

 

Hyvää kisaa ja parhainta menestystä rasteilla,

Seppo Ahvenainen