Yleistä

Järvenpään Palo on vuonna 1914 perustettu perinteikäs urheilun yleisseura, joka eri vaiheiden jälkeen on muotoutunut suunnistuksen erikoisseuraksi. Palon suunnistusjaosto aloitti toiminnan 1940 luvun lopulla ja muuttui Järvenpään Palon Suunnistajat ry:ksi vuonna 1996, kun Järvenpään Palo ry  organisoitiin yhdistyskonserniksi. Konsernin muiden lajiyhdistysten toiminnan lakattua seuran nimi muutettiin vuoden 2018 kevään organisaatiouudistuksessa Järvenpään Palo ry:ksi. Tällä nimella seura Järvenpään Palon kunniakasta seuraperinnettä. Seuran jäsenmäärä on hyvässä kasvussa. 

Järvenpään Palo on ollut 1950 luvulla sekä 1970-80 luvulla suunnistuksen kärkiseuroja maassamme. Seura ylsi Jukolan viestin voittoon vuonna Kuorevedellä 1978. Kilpasuunnistus on yhä tärkeä osa toimintaa. Tällä hetkellä toiminnan painopiste on kuntosuunnistuksessa ja koulutustoiminnassa. Kilpailumenestystä SM-tasollakin ovat tuoneet lähinnä ikäsuunnistajat pyöräsuunnistuksessa. 

Palo järjestää kesätiistaisin Järvenpään kaupungin alueella Viikkorasteja, joiden radat suunnitellaan suunnistusta aloitteleville ja harrastajille sopiviksi. Lisäksi Palo järjestää vuoroviikoin Keski-Uudenmaan muiden kolmen suunnistusseuran kanssa Keski-Uusimaa -rasteja.

Järvenpään Palon 100-vuotishistoriikki 2014

 

Katso historiikkivideo