Palon syyskokouksen 2023 satoa

23.11.2023

Järvenpään Palon sääntömääräinen syyskokous pidettiin Järvenpää-talolla 20.11.2023. Seuran hallitus vuodelle 2023 valittiin nykyiseltä pohjalta. Seppo Ahvenainen jatkaa puheenjohtajana kaksivuotiskauttaan. Hallituksen jäseninä jatkavat Jukka Kuivalainen, Päivi Kulmala, Reijo Roininen ja Kai Salminen. Uudelle kaksivuotiskaudelle valittiin Timo Räty ja Tauno Suominen. Lisäksi uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Marjaana Lahti-Koski.

Palo täyttää ensi vuonna 110-vuotta. Tätä juhlitaan perinteiseen tapaan. Päätilaisuus on syyskuussa Seuratalolla, jossa monet aiemmatkin vuosijuhlat on pidetty.

Syyskokouksen yhteydessä palkittiin myös ansioituneita seuran jäseniä. Uutena palkintona jaettiin ns. Riston palkinto esimerkilliselle nuorelle suunnistajalle. Tämän palkinnon sai Väinö Kumpulainen.

Seuran tavoitteena on yhä edistää suunnistusta eri muodoissaan Järvenpäässä ja lähiseudulla. Toimintamuotoina ovat kilpasuunnistus, kuntosuunnistus sekä koulutus. Toimintajärjestelmän tärkeänä osana on karttatoiminta.

Kilpailutoiminnassa tavoitteena on petrata erityisesti SM- ja aluemestaruustasolla sekä viesteissä Jukolan viesti mukaan lukien. Seuran kilpasuunnistajien määrää pyritään lisäämään erityisesti junioritoiminnan tehostamisen kautta

Kuntosuunnistuksessa tavoitteena on yhä tapahtumia kehittämällä vahvistaa osallistujamääriä vuosikymmenen alun notkahduksesta. Kuluvana vuonna päästiin maltilliseen kasvuun. Keski-Uusimaa rasteilla ja Viikkorasteilla oli yhteensä 2200 osallistujaa, mikä oli noin 8 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Koulutuksessa jatketaan lasten Hippo-koulutusta ja edistetään aktiivisesti lasten siirtymistä myös kilpasuunnistuksen pariin. Lisäksi myötävaikutetaan Järvenpään koulujen liikunta- ja suunnistustoimintaan lähikarttoja tuottamalla ja organisoimalla syksyiset koululaisrastit. Seuran karttatoiminta jatkuu aktiivisena. Painopiste ensi vuonna on vanhojen karttojen ajantasaistamisessa. Tätä työtä riittää seuran noin 120 neliökilometrin laajuisella kartta-alueella.

Seuran talous on säilynyt viime vuosina vakaana ja tavoitteena on pysyä samalla linjalla jatkossakin.