Palo jatkaa nykyisillä linjoilla

26.11.2021

Järvenpään Palon syyskokous pidettiin 22.11.2021. Seuran hallitus ensi vuodelle valittiin lähes aiemmassa kokoonpanossaan. Puheenjohtajana jatkaa Seppo Ahvenainen. Hallituksen jäseninä ovat Jukka Kuivalainen, Päivi Kulmala, Jyrki Piirainen, Reijo Roininen, Timo Räty ja Tauno Suominen.

Kari Karri valittiin Palon kunniapuheenjohtajaksi. Hän ollut pitkään ja ansiokkaasti seuran toiminnassa sekä kilpasuunnistajana että seuran hallinnossa monine hankkeineen. Suunnistajien puheenjohtajana hän oli 7 vuoden jakson 90-luvun alussa. Sen jälkeen hän oli 20 vuotta Suunnistajien hallituksessa. Hän toimi myös vanhan Palo-konsernin hallituksessa 90-luvulla. Lisäksi hän oli vanhan Palon hallituksen puheenjohtajana 2010-luvulla organisaation purkamiseen asti.

Seuran tavoitteena on yhä edistää suunnistusta eri muodoissaan Järvenpäässä ja lähiseudulla. Toimintamuotoina ovat kilpasuunnistus, kuntosuunnistus sekä koulutus.

Kilpailutoiminnassa tavoitteena on menestyä edellisvuotta paremmin erityisesti SM-tasolla ja viesteissä. Kilpasuunnistajien määrää pyritään myös lisäämään. Lisääntynyt kuntosuunnistajien määrä antaa tähän hyvät edellytykset. Kuntosuunnistuspuolella tavoitteena on kääntää koronkausien heikentämä osallistujamäärä normaalitasolle, mikäli pandemiatilanne normalisoituu.  Keski-Uusimaa rastien kohdalla tämän tarkoittaa keskiarvon nostamista 200:n paremmalle puolelle ja kaikkien kuntorastitapahtuminen osallistujamäärän kohoamista 2400:aan. Koulutuksessa jatketaan lasten Hippo-koulutusta sekä myötävaikutetaan Järvenpään koulujen liikunta- ja suunnistustoimintaan. Karttatoiminta jatkuu aktiivisena sekä uusien karttojen tuottamisessa että vanhojen karttojen ajantasaistamisessa.

Seuran talous on koronan vaikutuksista huolimatta säilynyt vakaana ja tavoitteena on pysyä samalla linjalla myös ensi vuonna. Myös jäsenmäärä pyritään pitämään kasvu-uralla. Jäsenyysvaihtoehtoja lisätään siten, että pitkään seurassa olleita jäseniä voidaan nimetä ainaisjäseniksi ja vapauttaa jäsenmaksuista.