Palo jatkaa nykyisellä kehitysuralla

27.11.2020

Järvenpään Palon syyskokous pidettiin 23.11.2020. Seuran nykyinen hallinto sai jatkopestin ensi vuodelle. Puheenjohtajana jatkaa Seppo Ahvenainen. Hallituksen jäseninä ovat Jukka Kuivalainen, Päivi Kulmala, Jyrki Piirainen, Reijo Roininen, Timo Räty, Tauno Suominen ja Oona Uronen.

Seuran tavoitteena on yhä edistää suunnistusta eri muodoissaan Järvenpäässä ja lähiseudulla. Toimintamuotoina ovat kilpasuunnistus, kuntosuunnistus sekä koulutus.

Kilpailutoiminnassa yleisenä tavoitteena on menestyä edellisvuotta paremmin. Tämä koskee niin Napapiirin Jukolaa kuin SM-tason ja aluemestaruustason kilpailuja. SM-mitaleita tuli tänä vuonna neljä veteraanisarjoissa ja potentiaalia on enempäänkin. Kilpailujen järjestämispuolella päätapahtuma on Elosprintti elokuun ensimmäisenä keskiviikkona. Se on samalla kertaa avoin kansallinen kilpailu sekä Uudenmaan aluemestaruuskilpailu. Tällä kertaa kirmataan Järvenpään keskustan tuntumassa. Kuten toissavuotisessa Jampan tapahtumassa osallistujamäärä voi hyvinkin nousta puolen tuhannen tuntumaan.

Kuntosuunnistuspuolella tavoitteena on palata takaisin normaalitasolle. Koronasta ja tauosta johtuen seuran tapahtumien osallistujamäärä romahti viime vuoden ennätysluvusta. Osallistujia KU-rasteilla ja Viikkorasteilla oli yhteensä 1060 eli vain 35 % edellisvuoden luvusta 3000. KU-rastien osalta kaikkien järjestäjäseurojen luvut supistuivat. Palon rasteilla pudotus oli kuitenkin suurin. Järjestettyä tapahtumaa kohti osallistujia oli vain 170 kun edellisvuonna päästiin lukuun 280. Kokonaistilannetta paikkasi osin se, että koronatauolla pidetyistä seuran omatoimiharjoituksista kertyi yli 600 suoritusta.

Koulutuksessa jatketaan lasten Hippo-koulutusta sekä myötävaikutetaan Järvenpään koulujen liikunta- ja suunnistustoimintaan. Koulujen käyttöön laaditaan perinteiseen tapaan kiintorastiverkostot syksyllä. Seuran kartat ovat koulujen käytettävissä muutoinkin. Karttatoiminta jatkuu aktiivisena sekä uusien karttojen tuottamisessa että vanhojen karttojen ajantasaistamisessa. Näin pidetään huolta siitä, että suunnistuksen kilpailukenttä on kunnossa ja ajanmukainen.

Seuran talous on ollut koetuksella koronaviruksen vuoksi. Toiminnan sopeuttamisessa on kuitenkin onnistuttu varsin hyvin. Jäsenmäärän kasvu on lisäksi ollut valopilkkuna.  Rahaa ei seuratoiminnassa ole koskaan liikaa, mutta talous on yhä vakaalla pohjalla ja mahdollistaa toiminnan vahvistumisen ja kasvun. Etenkin kilpailutoiminnassa koronavirus on toki jatkossa suurena epävarmuustekijänä. Kuntorastitoiminnassa varaudutaan omatoimirastien järjestämiseen tarpeen vaatiessa – tämänvuotisin kokemuksin.