Palon kuntorasteilla ennätysmäärä osallistujia - kauden saldo 3000 kävijää

29.9.2019

Syksyn suunnistuskausi jatkuu vielä. Palon järjestämien kuntorastien osalta päätöstapahtuma oli viime torstain Keski-Uusimaa rastit Rajakulman-Flisbergetin maastoissa. Osallistujia hienossa syyssäässä oli mukavasti: päivärasteilla 193 ja yörasteilla 71.

Kaiken kaikkiaan seuran kuntorastivuosi onnistui yli odotusten. Osallistujamäärä Keski-Uusimaa rasteilla ja Viikkorasteilla nousi yhteensä 3000:een. Keskarien kävijämäärä kohosi 1960:een ja Viikkorastien 1035:een. Lisäksi mukana oli kahden ja kolmen hengen ryhmiä, jotka kohottavat todellista suoritusten määrää.

Osallistujamäärältään suurin - 382 suunnistajaa - oli toukokuun Keskarit Flisbergetissä. Viikkorastien osallistujia oli eniten kesäkuun alussa Rajakulmassa. Osallistujia  oli 113. Lähes samaan päästiin kahdessa muussa tapahtumassa, joissa oli mukana Miry-cup pyöräsuunnistus.

Suosion kasvuun on useita syitä. Yksi tekijä on se, että suunnistuksen harrastajien määrä Järvenpäässä on lisääntynyt kaupungin kasvun myötä. Tämä on näkynyt erityisesti kaupungin lähialueella pidettävien Viikkorastien kävijämäärän vahvistumisena. Keski-Uusimaa rastien kävijämäärää on lisännyt Suunnistusliiton Rastilippu-palvelu. Vaikka Keskarit eivät ole kaikelta osin järjestelmän some-tekniikassa mukana, Rastilipun tiedotuskanava tuo osallistujia kauempaakin. Tämä näkyy esimerkiksi helsinkiläisten osallistujien määrä kasvuna. Hyvää tuuriakin on tänä kesänä ollut sikäli, että sää on suosinut lähes kaikkia Palon tapahtumia.

Positiivisen kehitysuran jatkamiseksi on tärkeää, että seuran tapahtumat ovat jatkossakin laadukkaita. Niiden tulee tarjota eri tasoisille harrastajille fyysisesti ja taidollisesti kiinnostavia suunnistustehtäviä ja toisaalta välttää tylsiä, liian  tutuksi tulleita rasteja. Tärkeä tekijä tässä on Palon jatkuva karttatyö ja uusien maastojen tarjoaminen harrastajille. Monipuolisuutta lisätään myös uusilla suunnistusmuodoilla kuten sprintti- ja pyöräsuunnistuksella ja rogainingilla. (SA)