Järvenpään Palon Suunnistajat muuttui Järvenpään Paloksi

19.5.2018

 

Järvenpään Palo-konsernin yhdistysrakenteen uudistamishanke on saatu valmiiksi, Patentti- ja rekisterihallitus on vahvistanut Järvenpään Palon Suunnistajat ry:n uudet säännöt ja näiden tärkeänä osana nimenmuutoksen Järvenpään Palo ry:ksi.

 

Uudistuksessa purettiin 1990-luvulla muodostettu yhdistyskonsernirakenne. Jäljellä olevat kaksi yhdistystä sulautettiin yhdeksi yhdistykseksi Järvenpään Palon Suunnistajat ry:n yhdistysalustaan. Samalla purettiin vanha passivoitunut emäyhdistys ja 104 vuoden ikäinen seurahistoria ja urheilutoiminta jatkuvat saumattomasti uuden Järvenpään Palon nimissä.

 

Uudistus on luonteeltaan hallinnollinen ja sellaisenaan -  sääntöjen ajanmukaistaminen huomioon ottaen tärkeä. Toisaalta käytännön seuratoiminta suunnistajien osalta jatkuu aiemmissa puitteissa.  Järvenpään Palo on ollut konserniaikanakin lajiseuran nimenä Suunnistusliiton järjestelmissä. Perinteinen seuratunnus 1914-vuosilukuineen säilyy entisellään ja oranssi-mustat seura-asut sopivat kuvaan kuten jo vuosikymmenten ajan. (SA)