Kaakkolan viikkorasteille (4.8.) valmistui uusi kartta

30.7.2015

Kaakkolan länsiosan avokalliomäki tiheikkökaistaleilla höystettynä.
Kaakkolan länsiosan avokalliomäki tiheikkökaistaleilla höystettynä.
Kaakkolan itäpuolen laakeaa avokalliorinnettä monine kivineen ja polkuineen.
Kaakkolan itäpuolen laakeaa avokalliorinnettä monine kivineen ja polkuineen.
Saunakallion parasta monimuotoista avokallio-suo-aluetta.
Saunakallion parasta monimuotoista avokallio-suo-aluetta.

Ensi viikon tiistaina Palon viikkorastit jatkuvat kesätauon jälkeen keskustan länsipuolella Kaakkolan urheilukentältä käsin. Kaakkolan maasto on polkurikasta avokalliomaastoa, joka sopii hyvin kaikentasoisille menijöille.

Ensi tiistain viikkorastit järjestetään Kaakkolan urheilukentällä osoitteessa Ravurikatu 10, Järvenpää. Tauno Suomisen suunnittelemat radat tukeutuvat pitkälti polkuihin ja ovat siten helpohkoja, mutta tarjoavat hyviä reitinvalintoja kokeneimmille. Lisätiedot viikkorastien sivuilta. 

Järvenpään Palon hallituksen päätös satsata tulevina vuosina merkittävästi uusiin suunnistuskarttoihin on poikinut jo ensimmäisen kartan, joka valmistui sopivasti Kaakkolasta ensi tiistain viikkorasteja varten. Kartantekijä on tuttu mies Lauri Kontkanen, joka on ollut Palolla karttahommissa jo vuodesta 2010 lähtien. 

Lauri kommentoi kartoitusprosessia seuraavasti: "Kaakkola yllätti minut positiivisesti, koska tämä oli viimeinen Palon kartta ja maasto missä en ollut vieraillut viiden vuoden aikana. Maasto on lähtökohtaisesti tyypillistä keskiuusimaalaista avokalliomaastoa, jossa on runsaasti polkuja ja kiviä. Alueella on myös tiheiköitä ja muutama aukko sekä harvennus, mutta ne on vältettävissä polkureitinvalinnoilla. Kartoittaessa huomasin, että alueen polut ovat todella suosittuja maastopyöräilijöiden keskuudessa. Pyöräilijöitä tupsahti milloin mistäkin suunnasta. Kerran käytin pyöräilijöitä hyväksi niin, että piirsin polun sen mukaan, mitä pyöräilijät kulkivat aukkoa pitkin. Näin ei tarvinnut itse käydä juoksemassa polkua läpi. Tässä maastossa voisi myös aivan hyvin järjestää jopa KU-rastit, koska laajennan karttaa pohjoiseen niin, että Saunakalliokin tulee mukaan. Siitä onkin jo paras avokallioalue valmiina."