Kauden 2024 kuntorastit ja koulutukset alkavat

3.4.2024

 Kevät tekee tuloaan ja metsäsuunnistuskausi monine tapahtumineen on pääsemässä täyteen vauhtiin. Palon vuosiohjelmassa on runsaat kolmekymmentä erilaista suunnistustapahtumaa (ks. taulukko) ja näiden lisäksi perinteiset koululaisrastit ja syyspuolella. Viime vuonna Palon kuntorasteilla lähes 2200 osallistujaan. Vähintään samaan pyritään tänäkin vuonna, mutta korona-aikaa edeltävät lukemat siintävät vielä kaukana edessä.

Keski-Uusimaa rastien yhteinen tapahtumaohjelma - järjestyksessään numero 45 - on valmis. Järjestävien seurojen Palon, SKUuden ja IF Sibbo Vargarnan järjestelyorganisaatiot ovat valmiina pyöräyttämään itse rastitapahtumat käyntiin. Tapahtumia on viikottain huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Kaikkiaan tapahtumia 28 ja rastipäivä on yhä torstai, elleivät  pyhäpäivät sotke  systematiikkaa. Myös omatoimirasteja on ohjelmassa monien torstairastien jatkona. Palo järjestää seitsemät rastit. Koko kauden avausrastit ovat 11.4. Jampassa, jonka kaduilla ja kortteleissa kisaillaan sprinttisuunistusradoilla. Sen jälkeen siirrytään metsämaastoin ja syksyn edetessä myös yörasteille.

 Järvenpään Viikkorastien ja lasten Hippo-koulun järjestelyt muuttuvat tänä vuonna niin, että Viikkorastit ovat perinteiseen aikaan tiistai-iltaisin mutta Hippo-koulu on keskiviikkoisin. Myös aikuisten suunnistuskurssia suunnitellaan. Mikäli se järjestetään - kurssipäivä on myös keskiviikko. Viikkorasteja on pidetty jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Niiden   ideana on matalan kynnyksen suunnistilaisuuden  tarjoaminen monentasoisille harrastajille - myös vasta-alkajille - kaupungin lähimaastoissa. Tämä konsepti on toiminut viime vuosina hyvin ja "Viikkarit" täydentävät osaltaan "Keskareiden" tarjontaa. Viikkorastit käynnistyvät Harjulan kampukselta 23.4. Samalla sisäänajetaan Loutin uusi sprinttikartta.

Hippo-koulun järjestelyt ovat hyvässä mallissa kiitos järjestelytiimin vahvistumisen. Osallistujamäärissä ei pyritä kymmenien tasolle kuten menneinä vuosikymmeninä. Mutta laadun avulla tavoitteena on saada lapset aiempaa tiiviimmin suunnistusharrastuksen pariin ja tätä kautta myös kilpasuunnistuksen pariin.  Hippo-koulu starttaa Vanhankylänniemen alueella 17.4.  (SA)